Presentació
El càncer engloba una gran quantitat de malalties que es caracteritzen per una divisió i un creixement descontrolat de les cèl·lules, que en tornar-se malignes poden viatjar i créixer en altres òrgans donant lloc a la metàstasi. L’àrea de recerca en càncer de l’IDIBELL la formen dos programes: el programa de mecanismes moleculars i teràpia experimental en oncologia, i el programa d’epidemiologia, salut pública, prevenció i cures pal·liatives.
Ho expliquen la Dra. Isabel Fabregat i el Dr. Esteve Fernández.
StandUp Science
Científiques i científics joves de l’IDIBELL es converteixen en youtubers de ciència. Stand-up Science és una iniciativa que vol promoure la divulgació i potenciar l’habilitat comunicativa dels investigadors. El promou l’Ajuntament (PECT) amb l’IDIBELL i col·laboració de Torre Barrina.
sLHam de científiques
Per commemorar el dia de la dona i la nena en la ciència, l’IDIBELL organitza un sLHam de científiques, amb el suport de l’Auditori Barradas (Ajuntament de L’Hospitalet).
Quinaciència!
Els i les protagonistes de la recerca puntera de l’IDIBELL, l’ICO, la UB i el HUB expliquen com és la seva vida com a investigadors i quines són les seves metes de futur.
Tapes d’Innovació
Volem que la recerca biomèdica arribi als pacients. T’expliquem com ho fem.
Recerca i Salut
Jornades dirigides a pacients on es dialoga amb un investigador sobre una malaltia concreta.
Experimenta
1/2 – CÀNCER. LA IMPORTÀNCIA DE LA CÒPIA
En aquest vídeo entendrem què és, per què diem que és una malaltia genètica, la importància de l’ADN, com es repliquen les cèl·lules i què succeeix quan no ho fan bé i com podem prevenir alguns càncers.
EXPERIMENT 1: Fem créixer pastanagues a partir dels seus teixits meristemàtics.
EXPERIMENT 2: Els fenotips.
Èxits de recerca
Fira SaL’Hut
Càncer, diabetis, vacunes i ELA: els nostres experts comparteixen els avenços científics amb què milloraran els tractaments.